Tv kijken op het toilet

Tv kijken doen de meeste mensen toch nog altijd ouderwets via de beeldbuis – of tegenwoordig via een plattere variant daarvan. Toch zijn er verschillende andere mogelijkheden om je favoriete televisieprogramma’s waar dan ook te kunnen bekijken. Moet je net heel nodig naar het toilet tijdens een programma? Neem dan gewoon je tablet mee!

tablet-toilet

Live tv kijken via tablet of smartphone

Tegenwoordig bieden veel televisieproviders live tv kijken via tablet of smartphone aan in hun standaardpakket. Biedt jouw provider dit niet? Geen probleem. Ook via de app van NPO (de publieke omroepen van Nederland) kun je live tv kijken op je tablet of mobiele telefoon. Tv kijken via een tablet wordt steeds populairder. In 2014 deed ruim een op de vier Nederlanders dit wel eens, tegenover slechts 13 procent in 2013. Ook tv kijken via de smartphone groeide explosief: van 8 naar 14 procent, een toename van maar liefst 75 procent.

De NPO-app
De NPO-app
Terugkijken

Iedereen kent tegenwoordig wel sites als uitzendinggemist.nl. Deze site werkt echter vooral goed op laptops en desktops. Toch kun je ook programma’s terugkijken via een mobiel apparaat. De app van NPO – waar je ook live televisie mee kunt kijken – biedt een functie waarmee je eerder uitgezonden programma’s overal en altijd kunt terugkijken. Je kunt ook tv-programma’s opslaan in een ‘kijk later-overzicht’, zodat je niet vergeet je favoriete programma later te bekijken.

Series streamen

Als je dol bent op films en series, is het aanbod op televisie niet altijd even goed. Net als je zin hebt om een film te kijken, is er niks op tv. Tegenwoordig zijn daar natuurlijk oplossingen voor in de vorm van streamingdiensten als Netflix en tot voor kort het Nederlandse equivalent Wappzapp, dat wegens te weinig abonnees echter is gestopt.

Kortom, kun of wil je geen tv kijken via de ouderwetse beeldbuis, dan zijn er tal van mogelijkheden om toch op de hoogte te blijven van de laatste televisieprogramma’s.

Privacy Policy