Netflix heeft succes met tv-serie Fargo

De online streaming service Netflix is gestart met enkele interessante experimenten. Eerder lanceerde het al een televisieserie gebaseerd op de succesvolle film From Dusk Till Dawn van Quentin Tarantino. Ondanks dat de oorspronkelijke regisseur Robert Rodriguez betrokken was bij de serie, is het echter nog geen doorslaand succes. Maar goed, alle begin is moeilijk en het lijkt er nu sterk op dat Netflix de transformatie van het witte doek naar de beeldbuis met Fargo wel weet te laten slagen.

Geliefd bij critici en publiek

Waar From Dusk Till Dawn het op recensiewebsite Metacritic gemiddeld nog met een 6,2 moet doen, scoort Fargo met een indrukwekkende 9,2 stukken beter. Daarbij moet wel gezegd worden dat er in het verleden fouten zijn gemaakt waar men ondertussen blijkbaar van heeft geleerd. Vlak na de release van de oorspronkelijke film in 1996 heeft men namelijk ook al eens geprobeerd de film te vertalen naar een tv-serie. Die poging faalde echter jammerlijk.

Het huidige succes zal deels te maken hebben met het uitstekende team dat achter de serie zit. Zo zijn de Coen Brothers, die de film ook regiseerden, betrokken bij de film. Het verhaal van de serie is daarbij geschreven door Noal Hawley, die ook bijdroeg aan het script van de film. Tot slot heeft het met acteurs als Billy Bob Thornton, Colin Hanks (de zoon van inderdaad) en William H. Macy een absolute sterrencast in huis.

IJzingwekkende combinatie

Net als in de film wordt ook de sfeer van de serie bepaald door de combinatie van ijskoude moorden en gitzwarte humor. Zet dat af tegen het besneeuwde decor van de Amerikaanse staat Minnesota en zijn aparte accenten en je hebt de unieke sfeer van Fargo al snel te pakken.

De televisieserie Fargo is momenteel te bekijken op Netflix, ook in Nederland. Het eerste seizoen zal tien afleveringen kennen. Of de serie na het eerste seizoen een vervolg krijgt is op dit moment nog niet bekend.

Privacy Policy