Nederlanders zijn tevreden met hun zenderpakket

Binnen de standaard zenderpakketten van de verschillende televisieaanbieders valt weinig te kiezen voor de consument. Je kunt natuurlijk een aanvullend zenderpakket aanschaffen, maar de standaardzenders blijven hetzelfde. In 2014 voerde onderzoeksbureau GfK een onderzoek uit naar de tevredenheid van de consument over deze zenderpakketten.

tv-tevreden

7,5 voor het zenderpakket

De meeste Nederlanders zijn, zo blijkt uit het onderzoek, behoorlijk tevreden met hun zenderpakket. Ze geven het gemiddeld een 7,5. De meeste tv-kijkers hebben meerdere televisietoestellen in huis. Bijna de helft van de mensen, namelijk 47 procent, heeft alleen een standaardpakket. Zo’n 45 procent van de ondervraagden heeft ook een of meerdere aanvullende zenderpakketten.

Geen televisieabonnement

Dankzij de komst van bijvoorbeeld Netflix, zijn er steeds meer mensen die geen televisieabonnement hebben. Het gaat om 14,2 procent van de bevolking die geen betaald tv-abonnement heeft. 95 procent van hen maakt gebruik van video on demand-diensten. Bijna alle ondervraagden, of ze nu een abonnement hebben of niet, kijkt wel ooit tv. Slechts 0,9 procent zegt nooit televisie te kijken, maar een kwart van deze mensen heeft wel een abonnement op Netflix.

Bron: Mediamonitor
Bron: Mediamonitor

Dagelijks tv kijken

Uit het onderzoek blijkt verder dat we bijna allemaal dagelijks tv kijken (gemiddeld 6,33 dagen per week). Dat doen we meestal naar het ‘gewone’ televisiescherm (96,6 procent). Toch kijkt ook een aanzienlijk deel van de mensen tv via tablet (19,6 procent), laptop (19,3 procent), pc of desktop (10,4 procent) of mobiele telefoon (8,8). Televisiemakers lijken zich in ieder geval geen zorgen te hoeven maken over de hoeveelheid tv die Nederlanders wekelijks kijken.

Privacy Policy