House of Cards: Season 3

stars-3

House of Cards seizoen 3 heeft alles wat je van een goede televisie serie zou verlangen. De dreiging van een nieuwe koude oorlog, de vraag of Frank het als president wel zou gaan redden en de spanningen die er tussen Claire en Frank in stonden waren het recept van een nieuw succesvol seizoen.

Het is dan ook een teleurstelling dat het derde seizoen een tegenvaller is. Door het gebruik van teveel losse en onsamenhangende verhaallijnen is House Of Cards in seizoen 3, zichzelf tegen gekomen en is de serie niet zo goed uit de verf gekomen als in de voorgaande seizoenen. Het miste de scherpe rand en de sterke verhaallijnen die we van seizoen 1 en 2 gewend zijn.

Kevin Spacey
Kevin Spacey, kreeg een Golden Globe voor zijn rol als Frank Underwood in House of Cards

Dit mindere seizoen zal er ongetwijfeld voor zorgen dat een aantal trouwe kijkers zich nu afmelden en zich op andere series gaan richten. Het hoeft alleen niet zo te zijn dat 1 slechter seizoen, want heel slecht was het nu ook weer niet, de ondergang van een hele serie is.

Voor wat betreft het volgende seizoen moeten wij hopen dat de hoeveelheid aan verhaallijnen wat meer in de perken gehouden zal worden en dat de makers van House of Cards leren van de fouten die zij maken. In het mom van: ‘schoenmaker blijf bij je leest’, hopen wij dat ze dit in een volgend seizoen als lijfspreuk zullen gaan gebruiken.

Privacy Policy