De opkomst van de televisieserie

tv-series-internet

Televisieseries bestaan al tientallen jaren. Het meest bekend zijn waarschijnlijk de (Amerikaanse) sitcoms, die vaak seizoenen lang doorgaan. De laatste jaren zijn er echter steeds meer kwaliteitsseries bijgekomen. Het voordeel van tv-series ten opzichte van een film is dat een aflevering van een serie vaak niet langer dan een uur duurt, terwijl films juist steeds langer lijken te worden. Een aflevering van een serie heb je dus sneller bekeken dan een film. Handig om een verloren (half)uurtje mee te vullen dus.

Netflix

Een andere reden voor de populariteit van series is de opkomst van Netflix, waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt films en series kunt streamen op je televisie, tablet of computer. Amerikaanse tv-series zijn erg populair bij Netflixkijkers. Het bedrijf heeft zelfs een eigen populaire serie ontwikkeld: House of Cards.

Andere ontwikkelaars van kwalitatieve series zijn HBO, die onder andere het immens populaire Game of Thrones maakte en series als True Detective, The Wire en The Sopranos, Fox (bekend van Prison Break) en AMC (Walking Dead, Mad Men, Breaking Bad).

Seriemoordenaars

Populair zijn tv-series met seriemoordenaars in de hoofdrol. Je kunt hierbij denken aan series als Dexter, Hannibal, The Following en Bates Motel. Kennelijk is er iets in seriemoordenaars dat ons als kijkers aanspreekt. Wat dat precies is, is onduidelijk, maar een avond vol seriemoordenaars geeft ons in ieder geval een plezierige tijd.

Privacy Policy