De beste filmsites

Hoewel wij uiteraard graag een prominente plaats in de ranking in nemen zouden we geen echte filmliefhebbers zijn als we je niet wijzen op de beste sites om informatie over films op te zoeken. Uiteraard is Wikipedia een prachtige bron, maar je bent geen filmfan als je niet minimaal een paar keer per dag op de volgende sites terecht komt:

THE INTERNET MOVIE DATABASE (www.imdb.com)

imd-logoDoet precies wat er staat. Van de uitzendtijden van de laatste tv-programma’s tot de lengte van Emma Watson (1.65), alles valt daarop terug te vinden.

Bovendien vind je er uitstekende recensies van fans, waar je naar ons idee vaak een stuk beter op af kunt gaan dan menig bespreking in de krant.

ROTTEN TOMATOES (www.rottentomatoes.com)

Okee, hij is een beetje schreeuwerig en de associatie met rottend fruit is wel de laatste die je wil hebben als je lekker met je bak popcorn op schoot voor je computer hangt om een leuke film uit te kiezen. Maar: na IMDB is dit een goede tweede voor al het nieuws uit Hollywood, inclusief release dates, recettes en een heleboel trailers.

FILMSTART (www.filmstart.nl)

Ben je gek op films maar wil je eigenlijk wat meer hands on ervaring? Deze site maakt je wegwijs in alle elementen die bij het produceren van een film of serie komen kijken en geeft een overzicht van de laatste betaalde en onbetaalde banen in de filmwereld. Bovendien vind je veel nieuws uit het Hollandse filmlandschap en zoals we allemaal weten is deze veel aan verandering onderhevig momenteel (RIP Het Mediafonds).

HOLLAND DOC (www.hollanddoc.nl)

We <3 documentaire. Als je nog nooit op het International Documentary Film Festival Amsterdam bent geweest (www.idfa.nl) raden we je sowieso aan om als de wiedeweerga een retourtje Amsterdam te boeken in november, maar voor de thuisblijvers die graag nog eens wat van de wereld zien is deze site een uitkomst.

Nee, het zijn niet alleen maar documentaires over Nederland. Er zitten aangrijpende en komische waargebeurde verhalen van over de hele wereld op deze site. En je kunt ze allemaal gratis bekijken. Dus als je volgende keer wil shinen op je date met wat kennis over de politieke situatie in oost-timor of wil pochen over ’t muzikale oeuvre van die ene obscure indie-artiest die alles op z’n zolderkamer opnam. Dit is the place to be.

Privacy Policy