Bates Motel

stars-4

Bijna iedereen heeft Psycho wel gezien, de Hitchcock film waarin een geestelijk zieke man zijn door hemzelf vermoorde moeder in leven probeert te houden met zijn gespleten persoonlijkheid. De film uit 1960 heeft nu een prequel gekregen in de vorm van televisie serie Bates Motel.

De serie laat begint op het moment waar Norman Bates nog een gewone en probleemloze jonge man is. Eens geestelijk gestoorde man die samen met Norman Bates in het gekkenhuis zat, erft het Bates Motel na de dood van Norman en probeert er een goedlopend bedrijf van te maken.
In de serie wordt de kijker steeds verder mee genomen in de wereld waarin duidelijk wordt dat Norman een uiterst donkere kant heeft. De band met zijn moeder wordt naarmate de tijd verstrekt steeds dieper en zieker.

Bates Motel kreeg na de derde aflevering van het eerste seizoen al de toezegging dat er zeker een nieuw seizoen zou komen. Reden hiervoor was dat de serie al direct bijna 3,5 miljoen kijkers trok en nog steeds miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd houdt.

Actrice Vera Farmiga kreeg heel veel lof voor haar vertolking van Norma Louise Bates (Moeder van Norman) en ontving hiervoor meerdere prijzen waaronder: Saturn Award voor beste actrice op televisie, Critics’ Choice Television Award voor beste actrice in een drama serie en eenTCA Award voor individuele prestatie in drama.

De serie is zeker niet alleen een ‘must see’ voor fans van Psycho, ookal is het een prequel. Bates Motel is een opzichzelfstaand verhaal dat je langzaam maar zeker meesleept in de psyche van een geestelijk zieke man.

Privacy Policy